Actie ‘Heartpillows’ – Hartenkussentjes

Actie ‘Heartpillows’ – Hartenkussentjes

Op de infodag van Borstkanker Vlaanderen in November vorig jaar werd de actie ‘Hartenkussentjes’ in samenwerking met de KVLV afgerond.  Een hartenkussentje verlicht spanning of pijn in de oksel, de arm of de borststreek bij vrouwen na een borstamputatie, borstreconstructie of bestraling. Het kussentje geeft comfort tijdens het slapen of het zitten. Door de hartvorm blijft het kussentje goed onder de oksel zitten en daarnaast is het ook letterlijk een hart onder de riem.

Maar liefst 4029 hartenkussentjes werden met veel liefde en toewijding gemaakt door de KVLV dames! De lotgenotengroepen aangesloten bij Borstkanker Vlaanderen konden hun bestelling van kussentjes ophalen en zorgen voor de verdere verdeling ervan bij de ziekenhuizen waarmee ze samenwerken. Zo ook LenaBeau. Gelukkig kwamen we naar Antwerpen met een bestelwagen waarin we de vele zakken met kussens netjes opstapelden. Afgelopen week startten we met de verdeling van tientallen kussentjes in het OLV ziekenhuis en het ASZ te Aalst, het Sint-Blasius ziekenhuis te Dendermonde en het UZ te Gent.  We werden met open armen onthaald en het enthousiasme over deze hartverwarmende actie was groot! Dank je wel Borstkanker Vlaanderen en dank je wel lieve dames van de KVLV!

1 Reactie
  • Lieve Mijs
    Geplaatst op 22:34h, 24 april Beantwoorden

    Bedankt voor de hartverwarmende kussentjes. Ze zijn letterlijk een steun voor mensen die het moeilijk hebben door hun ziekte! Zo een kleine attentie kan wonderen verrichten. Jullie hebben echt voor het eerst sinds lang terug een lach op mijn gezicht kunnen brengen. 1000x dank hier voor. Ik zal.dit nooi vergeten! Zo een kussentje kon ik ook meteen gebruiken want het helpt echt..!MERCI!!!

Geef een reactie

Thanks!