Lachworkshop: ‘De kunst van het lachen’

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lachworkshop: ‘De kunst van het lachen’

13 mei @ 7:00 pm - 9:00 pm

Een glimlach kan je dag goedmaken, hoor je wel eens zeggen. Daarnaast is lachen gewoon erg gezond en heeft het veel voordelen voor je gemoed én lichaam.

Zo ervaar je bijvoorbeeld minder stress wanneer je ontspannen aan het praten en lachen bent. Niveaus van stresshormonen, zoals cortisol en adrenaline, nemen namelijk af tijdens lachbuien. Wanneer er te veel stresshormonen door je lichaam gieren, wordt bovendien je immuunsysteem onderdrukt en ben je makkelijker vatbaar voor infecties, ziektes en een slechte gezondheid.

Lachen is daarnaast een goede manier om te gaan met onverwachte gebeurtenissen in het leven en helpt ons relativeren: zo kunnen we niet beslissen wat er gebeurt in ons leven maar kunnen we er wel voor kiezen om het op een positieve manier te bekijken. Wie kiest voor een gepaste reactie, door bijvoorbeeld te lachen en de positieve punten van een gebeurtenis op een rijtje te zetten, beschermt zijn lichaam en geest en geeft andere mensen een comfortabel gevoel. Goed gevoel – 27/08/2014

Gedurende 1u neemt Jo Bogaert ons mee in de kunst van het lachen.  Deelname prijs per persoon bedraagt 10 euro, drankje inbegrepen.

 

Gegevens

Datum:
13 mei
Tijd:
7:00 pm - 9:00 pm

Locatie

LDC De Maretak
Aelbrechtlaan 119a
Aalst, Oost-Vlaanderen 9300 België
+ Google Maps
Thanks!